Curentu' - Berea artizanală din Vâlcea, gusturi autentice și personalitate

Dacă ești în căutarea unei beri care să aducă un strop de umor oltenesc și să-ți amintească de tradițiile autentice, dar reinterpretate modern, Curentu' este alegerea perfectă. Pentru că este mai mult decât o bere artizanală, este povestea unei pasiuni pentru autenticitate, combinată cu o viziune inovatoare.

PRODUSE LOCALE VALCEA

Admin

11/22/20244 min read

black blue and yellow textile

Fabrica noastră

Tradiție și Inovație
Curentu' este și un omagiu adus Olteniei și spiritului glumeț al acestei regiuni. Produsă printr-un proces de fermentație naturală care durează trei luni ce asigură o calitate de neegalat. Fără conservanți, fără compromisuri – doar apă pură, malț, drojdie și hamei de cea mai bună calitate.

Locul de unde începe povestea
Fabrica din Vâlcea, cu o suprafață de 500 de metri pătrați, a fost visul fondatorului, inspirat de berea Alutus, un brand de succes al locului. Cu un angajament față de comunitatea locală, berea Curentu' își propune să readucă în prim-plan gusturile autentice și să creeze momente memorabile. Fie că ești la o petrecere, la o întâlnire cu prietenii sau pur și simplu vrei să te bucuri de o bere bună acasă, Curentu' îți oferă o experiență specială, presărată cu savoare și umor românesc. Hai noroc!

Energie în fiecare picătură
Curentu' nu este doar o bere, e ca o declarație. Între trecut și viitor, între autentic și inovator, între râs și reflecție, există mereu o linie subtilă. Această linie este esența brandului Curentu' și se regăsește în fiecare sortiment.

Valabilitatea mai mare decât a altor beri este dată de fermentația secundară în sticlă. Această metodă face ca oxigenul și contaminarea cu fermenți acetici sau lactici care ar putea strica o bere să fie drastic limitați și chiar înlăturați. Prin natura ei, drojdia folosește oxigenul în fermentație și elimină CO2 și o mică cantitate de alcool. Înseamă că eventualii fermenți sunt lipsiți de oxigen (fermenții sunt microrganisme aerobe, au nevoie de oxigen să trăiască).

Întrerupător de muncă:
Berea care îți dă curaj să te oprești din cotidian. Răcoritoare, ușor aromată, perfectă pentru momentele de relaxare. Are culoarea auriu-roșiatică a lui „Oprește-te și mai lasă-i și pe alții!”. Face un guler cremos, în care să te-afunzi când vrei să ridici din umeri a „Nu-i treaba mea” și are un gust amărui, bogat în savoare. Este o bere blondă Triple cu o tărie de 8% alcool. Se folosesc hameiurile clasice europene. Tăria alcoolică ridicată este dată de cantitatea mare de malțuri folosită. Un procent foarte mare din malțurile folosite este de tip Pilsner, Pale, (malțuri deschise la culoare). De aici și culoarea galben intens a berii. Are o aromă complexă, un echilibru între dulceața malțului, aroma fructat- condimentată dată de drojdie și amăreala hameiului continental. Ea în sine este o bere dry dar after taste-ul este unul dulceag fiind dat de conținutul mai mare de alcool.

Adaptor la situație: O bere versatilă care te conectează cu orice context. Ușor amăruie, spumoasă și de un galben cu tente aurii, nu te lasă să opui prea multă rezistență prietenilor și ideilor noi. Primul sortiment de bere artizanală Curentu’, este o bere blondă în stil belgian de tip ALE după tipul drojdiei folosite cu o tărie de 5.5% alcool. Are la bază malțul “Pilsner” care este cel mai deschis malț la culoare și hamieuri clasice folosite la berile belgiene. Culoarea este un galben specific berilor pale ale. Are un gust ușor amărui și arome fructat florale.

USB Amper Ale: O bere robustă, cu personalitate electrizantă, dedicată celor care vor să simtă energia unei licori artizanale făcute cu drag. Dezvoltată dintr-un soi de pale ale american, care a atins o intensitate de arămiu, cu un gust amărui pronunțat, berea asta e minunată când vii seara de la câmp electric. După o zi în curent continuu, e momentul perfect să compari automatismul cu dadaismul și să extragi esența legăturilor care se formează între pop-art și poporanism.
USB AMPER ALE este o bere arămie, un American Pale Ale, cu o tărie de 6% alcool. Este o bere care ilustrează perfect berile craft de pe ,,noul continent”. Are la bază hameiurile americane și malțuri caramel care conferă aspectul arămiu al berii. Aromele sunt destul de variate la această bere ce se duc în zona citricelor, grapefruit, piersici și o ușoară tentă de rașină de pin. Gustul este amar peste medie dar dulceața provenită din malțurile caramel estompează ușor senzația de amar.

Ne mai găsiți și aici:

Telefon mobil: +40 746 149 149

E-mail: elasymcraft@gmail.com

Web:
www.curentu.ro

Pentru mesaje în social media și pentru informații la zi, ne găsiți aici:

Facebook:
Berea Curentu

Instagram:
@berea_curentu